Ključ uspjeha pušnica Bradley krije se u briketima s okusima Bradley. Briketi se proizvode povezivanjem točno određene količine iverja tvrdog drva kontroliranim pritiskom do određene gustoće. Okus dima određen je vrstom drveta koje izgara.
Briketima s okusom koji se upotrebljavaju u pušnicama Bradley potrebno je 20 minuta da izgore i pritom stvaraju čist okus dima. Kako briket izgara iz komore za izgaranje polako ga istiskuje sljedeći briket. Taj se ciklus nastavlja dok god u pušnici ima briketa.
Okus dima nastaje u prvim trenucima izgaranja drva. Jednom kad drvo stvori dovoljno topline da samo nastavi gorjeti, stvara i visoku temperaturu, kiseline, smolu i plinove. To će utjecati na okus i izgled dimljene hrane. U tom stadiju izgaranja drva nemate kontrolu nad uvjetima pečenja. S briketima s okusom Bradley više ne morate nagađati.
Briketi s okusom Bradley sprječavaju stvaranje neželjene topline. Dim koji nastaje izgaranjem briketa Bradley četiri je puta čišći od dima koji nastaje izgaranjem jednakog rastresenog iverja koje izgara u tavi ili komori za izgaranje.
Jednom briketu u pušnici Bradley potrebno je 20 minuta da izgori. Uporabni troškovi pušnice tako iznose manje od 10 kuna po satu.
Sastav
Briketi s okusom Bradley proizvode se od prirodnog drva bez aditiva. Ispitivanja koje je proveo Institut za tehnologiju u Britanskoj Kolumbiji pokazala su da je dim koji nastaje izgaranjem briketa Bradley četiri puta čišći od dima koji nastaje izgaranjem jednakog iverja koje izgara u tavi ili komori za izgaranje.
- 99,98 % briketa čine prirodna tvrda drva ili drva voćaka
- 0,02 % čini kolagen, prirodna tvar koja služi za povezivanje
Tehničke karakteristike
Briketi s okusom hrasta posebno dobro pristaju uz perad, govedinu, svinjetinu, janjetinu i divljač.