Kamado Joe Classic II je roštilj, pušnica i pećnica u jednom, spreman za korištenje u roku 15 minuta. Robusna, 3 cm debela keramika odlično regulira i održava toplinu roštilja i omogućuje pečenje kod niskih i ekstremno visokih temperatura (82-400 i više stupnjeva). Izvrsna poroznost keramike odlično održava vlažnost mesa, zato je pečena hrana nevjerojatno sočna, obogaćena pravom aromom roštilja.
Jedinstven fleksibilan sustav pečenja DIVIDE & CONQUER® omogućuje pripremu hrane na dvije ili čak tri razine, na direktnoj ili indirektnoj vatri u isto vrijeme. Tako ukupna površina pečenja na standardnom Kamado Joe roštilju promjera 46 cm iznosi nevjerojatnih 4258 cm2.
Značajna poboljšanja u odnosu na prvi Classic.
Potpuno novi ventil poklopca
Patentirani ventil u cijelosti je izrađen od aluminija, te je otporan na hrđu. Kapica na ventilu omogućuje nesmetano pečenje i po mokrom vremenu, posebni zračni prorezi brinu za konstantan protok zraka kroz roštilj.
Stope za dizanje poklopca
Posebni sistem za podizanje poklopca umanjuju težinu poklopca za 90%. Sistem je razvijen u suradnji sa kompanijom Weber Knapp iz New Yorka kako bi se olakšalo podizanje vrlo teškog poklopca, te na taj način pečenje učinilo još jednostavnijim. Sistem ujedno sprečava nekontrolirano zatvaranje ili padanje poklopca prilikom stavljanja-okretanja namirnica.
Zasun od nehrđajućeg čelika
Zasun koji se automatski zatvara prilikom zatvaranja poklopca, drži poklopac tijesno priljubljen uz tijelo roštilja. Kod otvaranja automatski se otpušta.
Novi firebox
Poboljšana keramička posuda za pripremu ugljena s patentiranim izgledom razdijeljena je u pet jedinica, tako je spriječeno pucanje, bolje akumulira toplinu i otpornija je na veće pritiske.
Posuda za pepeo
Pepeo se skuplja u posudici na dnu roštilja koju po završetku pečenja jednostavno izvučemo te ispraznimo. Čišćenje Kamado roštilja doista je nevjerojatno jednostavno i brzo.
Žičana brtva sa staklenim vlaknima
Dvostruka brtva potpuno zadržava temperaturu roštilja. Izrađena je od čelične mrežice dodatno ojačane staklenim vlaknima, omogućiti će precizno brtvljenje prilikom otvaranja i zatvaranja poklopca dugi niz godina.
Roštilji Kamado Joe su pojam kvalitete. Kvalitetni materijali i unikatna tehnička rješenja su razlog, da ćete od sada kupovati jedino Kamado Joe roštilje. Keramički dijelovi imaju doživotno jamstvo, metalni dijelovi pet godina, a termometar godinu dana. Za profesionalnu upotrebu, svi dijelovi (kermički, metalni) imaju garanciju jednu godinu.
Serijska oprema:
- fleksibilan sistem pečenja DIVIDE & CONQUER®
- keramički deflektor topline
- sklopive police
- stalak za roštilj od galvanskog kovanog čelika s kotačima koji imaju kočnice
- držač za rešetku
- greblica za otklanjanje ugljena
Tehničke informacije:
- Tijelo roštilja od keramike otporne na visoke temperature, vanjština od keramičke glazure
- Stalak za roštilj od galvanskog kovanog čelika s kotačima koji imaju kočnice
- Velik termometar s oznakama temperaturnih zona
- Sklopive police za odlaganje od polietilena visoke gustoće
- Ručka za dizanje od polietilena visoke gustoće
- Fleksibilan sustav pečenja koji obuhvaća nastavak, dvije polovice rešetake od nehrđajućeg čelika i deflektori topline
- Odvojiv spremnik za pepeo
- Gorište i zračni ventil od kovanog željeza
- Ognjeni obruč - keramika otporna protiv visokih temperatura
- Ventilacijska vratašca od nehrđajućeg čelika
- Promjer rešetke: 45,7 cm
- Temperaturni raspon: 82-399 °C